Izvor:
28.04.2017 u 02:55
0

Ivan Stoilković: Sve je krenulo zbog intoniranja albanske himne!

Predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković izjavio je da se večeras u Sobranju dogodio "pokušaj puča", a da je situacija eskalirala zbog intoniranja albanske himne.

"Ne čudi me ovo što se desilo, u Sobranju se u nekom trenutku pevala makedonska, ali zatim i albanska himna. Zbog pevanja albanske himne, situacija je za nekoliko minuta postala veoma napeta, morala je da eskalira", rekao je Stoilković.

Prema njegovim rečima, "Tiranska platforma" mora da padne po svaku cenu.

"Ako se to ne desi, Srbi u Makedoniji doživeće sudbinu Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Stoilković.

"Srbi u Makedoniji imaju jasne stavove, naš strateški cilj je pad "Tiranske platforme", zato što je njena realizacija stepen više ka stvaranju "Velike Albanije", naveo je on.

Stoilković, koji je i sam poslanik Sobranja, rekao je za Sputnjik da niko od poslanika DPSM nije povređen tokom upada u zgradu Sobranja.

"Velika je verovatnoća da će u državi biti proglašeno vanredno stanje", rekao je on.

Sobranje je, kako je dodao, opkoljeno sa svih strana, a iz unutrašnjosti su počeli da pristižu ljudi, među kojima i članovi i simpatizeri DPSM.

tanjug.rs
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter