Izvor:
28.04.2017 u 17:56
0

Navijači iz Srbije krenuli za Makedoniju: DELIJE I JUNAJTED FORSI PRVI STIGLI U SKOPLJE!

Grupa navijača beogradskog kluba, ali i manji broj "Radovaca", u Makedoniji pružaju podršku Srbima i Makedoncima u slučaju udara Albanaca.

Politička kriza u Makedoniji, koja je kulminirala u četvrtak uveče VRMO DPMNE u Sobranje, preti da preraste u nešto što bi moglo da izazove tektonske poremećaje u čitavom regionu. Situacija u Skoplju je trenutno pod kontrolom, makar prividnom, mada niko sa sigurnošću ne zna šta bi moglo da se dogodi u danima koji slede: smirivanje tenzija ili novi talas nasilja.

Napeta dešavanja u Makedoniji, razumljivo, sa velikom pažnjom se prate i u Srbiji odakle je, kako smo saznali, već krenula konkretna podrška za Srbe i Makedonce u slučaju udara Albanaca.

U pitanju su navijači Crvene zvezde, grupa od pedesetak najodvažnijih Delija, koji su se samorganizovali iste večeri kada su krenuli sukobi u Makedoniji, i već su na licu mesta gde čekaju dalji razvoj situacije.

Na poziv Srba iz Makedonija i pojedinih navijačkih frakcija Delije su se odazvale i bez mnogo razmišljanja se uputile ka kriznom području.

U Skoplju se, pored navijača Zvezde, u ovom trenutku nalazi i mala grupa pristalica Fudbalskog kluba Rad, sa istim ciljem – odbiti eventualni napad albanske strane. Takođe, u pripravnosti su i navijači Vardara.

Saznajemo i to da će se ovim grupama uskoro pridružiti i Delije iz Zvečana, dok je jedna od teorija i da će pojedine pristalice Zenita i Sankt Petersburga stići u prestonicu Makedonije. Poznato je koliko poštuju Srbiju i srpski narod i učestvuju u humantiranim akcijama za Srbe sa Kosovo i Metohije. Naravno ne isključuje se da još neke ultra grupe iz Srbije sa ovih prostora krenu put Skoplja.

Podsetimo, do nasilja u Skoplju došlo je nakon što je parlamentarna većina koju je, uz podršku dve albanske partije DUI i Besa, okupio Zoran Zaev, izabrala Albanca Telata Džaferija za predsednika skupštine.

Kod dela makedonskog naroda, okupljenih oko građanske inicijative “Zajedno za Makedoniju”, koji su 60 dana protestovali zahtevajući ponavljanje vanrednih izbora i koji se protive vladi SDSM i Albanaca, odluka o izboru Džaferija izazvala je revolt i oni su upali u parlament.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter