Izvor:
27.06.2017 u 22:25
0

Ima li kraja ludilu: I KRVNIK JURE FRANCETIĆ DOBIJA SPOMEN PLOČU U ZAGREBU!

Pod naletom ekstremne desnice i pristanak gradonačelnika Milana Bandića, Zagreb će po svemu sudeći umesto Trga maršala Tita ubrzo dobiti Trg Republike Hrvatske, ali i spomen ploču ustaši Juri Francetiću.

Spomen ploča Francetiću biće postavljena u subotu, a prethodno će sveštenik Anđelko Kaćunko predvodit misu tim povodom, najavili su hrvatski mediji.

Jure Francetić je do smrti 1942. godine bio jedno od viđenijih lica ustaškog pokreta i NDH, izdajničke fašističke tvorevine krive za smrt stotina hiljada ljudi.

Hrvatske vlasti ni šest meseci od postavljanja spomen ploče sa ustaškim pokličom "za dom spremni" poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu nisu rešile taj problem, niti ima nagoveštaj da li će i na koji način on biti rešen.

A jedini koji se oglasio povodom spomen ploče Francetiću je predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je poručio da je to "neprihvatljivo i nedopustivo".

Kako je prenela regionalna N1 tv Jandroković je oštro osudio svako veličanje ustaškog poretka i poručio da takva ploča ne sme biti postavljena, jer bi to bilo u suprotnosti s Ustavom RH, navode iz Sabora RH.

tanjug.rs
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter