Izvor:
25.07.2017 u 16:24
0

Milovan Drecun o KiM dijalogu: VREME JE DA SE PRIKLONIMO ZAPADU! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve građane na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, a kao jedini način rešavanja kosovskog pitanja smatra kompromis sa Albancima.

U jutarnjem programu Happy televizije gostovao je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, koji je o spornom pitanju rekao:

– Stajanjem u mestu i nedelovanjem samo dodatno otežavamo situaciju. Nereagovanjem činimo da se situacija odvija u korist Velike Albanije, a ne Republike Srbije. Naravno, time remetimo i položaj Republike Srpske – objašnjava Drecun.

Komentarišući međunarodnu politiku, kao i geopolitički položaj Srbije, Milovan dodaje:

– Oseća se promena u međunarodnom položaju Srbije. Do skora je bila objekat, a od sada se smatra subjektom, što je povoljno. U geopolitičkom smislu zapadne sile će biti te koje će uticati na sudbinu Kosova. Nemojte misliti da će zapad dozvoliti da se Rusija umeša, naprotiv. Oni smatraju da Rusi iskorišćavaju Srbiju za lične potrebe, s toga ne smatram da im se trebamo prikloniti u ovom trenutku.

Drecun je objasnio da ne smemo ostaviti mlađim naraštajima u amanet loše odnose sa Albancima, jer bi u svakom momentu moglo da izbije novo ratno stanje. Trebalo bi delovati u korist stabilizacije situacije u regionu.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter