Izvor:
29.07.2017 u 17:13
0

U Nemačkoj uhapšena pa puštena dvojica islamista iz BiH!

Nemačka policija uhapsila i ubrzo pustila na slobodu tri osobe osumnjičene da su pripadnici terorističke organizacije Islamska država, od kojih su dvojica iz BiH, dok je treći državljanin Nemačke.

Policija je u petak saopštila da je akciju sprovela nemačka specijalna antiteroristička jedinica, a pretpostavlja se da su planirali teroristički napad jer je tokom akcije u podrumu i garaži pronađeno skladište eksploziva i hemikalija, javlja nemački szw.de, prenosi Glas Srpske.

Tužilac ih je, međutim, oslobodio jer ih je policija nešto duže zadržala u pritvoru pa je tako počinjena proceduralna greška. Hapšenju je prethodio dug nadzor policije nad osumnjičenima.

Jedan od očevidaca izjavio je da je jedan od uhapšenih Emir H. i da je moguće da je drugi uhapšeni njegov stariji brat. Komšije su prepoznale da su među uhapšenima i osobe iz BiH, a za jednog su rekli da je godinama bio njihov komšija.

– Bio je miran, neprimetan. Viđali smo da ga redovno posećuju ljudi sa dugim bradama, u čudnoj garderobi, ali je odavao utisak mirnog čoveka – rekao je komšija.

Iz nemačkog saveznog tužilaštva potvrdili su da je sprovedena akcija, ali nisu objavili nikakve detalje.

Happytv.rs/Blic
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter