Izvor:
29.07.2017 u 17:50
0

FS Albanije i porodica apeluju na vlast u Tirani i prete: Sprečite izručenje Morine Srbiji da ne bismo uradili nešto radikalno!

Fudbalski savez Albanije objavio je danas saopštenje u kojem poziva albanske vlasti da zaustave izručenje iz Hrvatske Srbiji Ismaila Morinu, osumnjičenog da je upravljao dronom sa nacionalističkim transparentom iznad stadiona u Beogradu prilikom utakmice Srbija-Albanija, odigrane u oktobru 2014. godine.

AP podseća da je nakon incidenta s dronom na stadionu izbilo nasilje navijača i navodi da je Morina uhapšen u junu u Hrvatskoj na osnovu poternice iz Srbije, a da je sud u Dubrovniku protekle nedelje odobrio izručenje ovog 35-godišnjeg Albanca Beogradu.

U saopštenju Fudbalski savez Albanije poziva vladu te zemlje da "interveniše u okviru pravnog konteksta kako bi zaustavila izručenje Ismaila Morine Srbiji".

Navodi se da je Fudbalski savez Albanije uverio porodicu Morinaja da će nastaviti da se bori kako bi sprečio njegovo izručenje.

"U potpunosti smo posvećeni tome da iskoristitmo sve institucionalne i pravne puteve".

AP navodi da su navijači Albanije pozvali na okupljanje večeras u Tirani kako bi se na tamošnju vladu izvršio pritisak da se uključi u ceo slučaj.

Navodi se da je Morinj poreklom iz područja Kukeša na severoistoku Albanije, ali da živi u Italiji i redovno posećuje utakmice koje u gostima igra albanska fudbalska reprezentacija.

Njegov brat Dževair se požalio televiziji "Report" da vlada u Tirani ne obraća dovoljno pažnje na slučaj njegovog brata i kazao da bi Ismailov život bio ugrožen u Srbiji.

"Pozivamo državu Albaniju da interveniše i zaustavi izručenje Srbiji. Mi bismo, kao porodica, učinili nešto veoma radikalno što bi sve iznenadilo", rekao je Džavair ne objasnivši na šta misli.

tanjug.rs
Foto: Facebook/Ismail Morina – Ballisti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter