Izvor:
21.08.2017 u 19:39
0

Zaev promenio stav o ulasku Kosova u UNESKO: Kako većina u EU, tako i mi!

Makedonska vlada saopštila je danas da će prilikom odlučivanja o članstvu Kosova u UNESCO uzeti u obzir stavove većine zemalja Evropske unije, iako je premijer Zoran Zaev pre samo tri i po meseca izjavio da će Skoplje prilikom glasanja biti neutralno.

Vlada Zaeva danas je, međutim, saopštila da "razvija prijateljske odnose sa svim susednim zemljama", da u slučaju otvorenih pitanja "vodi politiku dobrosusedske i regionalne saradnje", ali da će, što se tiče glasanja za članstvo Kosova u UNESCO "uzeti u obzir stavove većine zemalja Evropske unije".

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je početkom maja da će Makedonija prilikom narednog glasanja o članstvu Kosova u UNESCO biti neutralna.

Na pitanje kako će Makedonija glasati prilikom budućeg izjašnjavanja o prijemu Kosova u Unesko, Zaev je kratko odgovorio:

"Neutralno".

Zaev je tada takođe izjavio da želi da gleda u budućnost i da je spreman da povuče svoje "preterane" izjave, koje je dao na račun vlasti u Srbiji.

Makedonska vlada je još 2008. donela odluku da ta bivša jugoslovenska republika podrži samostalnost Kosova, čime je potvrdila raniju odluku makedonskog parlamenta.

tanjug.rs
Foto: wikipedia, Facebook/zoran zaev

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter