Izvor:
30.08.2017 u 13:01
0

CRNA GORA: Uhapšen muškarac zbog šverca droge u Australiju!

Službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore, Odseka za borbu protiv droge, u utorak su u akciji koju su u dužem periodu vodili u saradnji sa inostranim partnerima, uhapsili V.U. (58) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga na međunarodnom nivou.

Istraga protiv V.U. je vođena od strane Odseka za borbu protiv droge Uprave policije MUP-a Crne Gore, Savezne policije Australije, Komisije za kriminal Australije i australijske Carine i to u periodu od jula 2007. godine do maja 2008. godine, u koordinaciji tužilaštava dve zemlje, saopšteno je iz MUP-a Crne Gore.

Samo u navedenom periodu prikupljeni su dokazi koji ukazuju na sumnju da je V.U. bio vođa kriminalne organizacije, te da je u dužem vremenskom periodu organizovao krijumčarenje velikih količina narkotika iz drugih država na teritoriju Australije, gde se vršila dalja prerada i distribucija, tj. prodaja droge, navodi se u saopštenju.

V.U. je, kako se sumnja, prethodnih godina organizovao krijumčarenje 60 kilograma MDMA iz drugih zemalja u Australiju, gde su članovi njegove kriminalne grupe vršili preradu MDMA, tj. proizvodnju tableta ekstazija, koje su bile namenjene daljoj prodaji na ilegalnom narko tržištu Australije. Istraga je rezultirala lišenjem slobode četiri člana ove kriminalne organizacije, koji su u Australiji pravosnažno osuđeni na izdržavanje zatvorske kazne i to: F.K. na 17 godina, R.Lj. na 25 godina, D.P. na 17 i D.M. na 14 godina zatvora.

Osumnjičeni V.U. će sutra, uz krivičnu prijavu, biti priveden Specijalnom državnom tužiocu.

tanjug.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter