Izvor:
02.09.2017 u 13:03
0

Uhapšen dobrovoljni vatrogasac zbog sumnje da je podmetao požare po Dalmaciji!

Osim što mu prema zakonu preti zatvorska kazna kao i nadoknada štete, ne treba odbaciti i moguće lečenje u nekoj od institucija.

Požari koji proteklih dana haraju Dalmacijom napravili su višemilionsku štetu, a paralelno s borbom vatrogasaca protiv vatrene stihije policija intenzivno traga za piromanima. Za hvarsku buktinju je odgovoran 22-godišnji I. L., dobrovoljni vatrogasac sa Hvara koji se, ironije radi, prvi od kolega našao na mestu požarišta čim je stigla dojava o požaru.

Nakon više od dve nedelje hvarska policija rešila je slučaj tri požara – tačnije od 13. avgusta uz crkvu u Dolu kod Staroga Grada, pa od 15. avgusta na predelu Lukov Dolac nadomak mesta Brusje i onaj od 20. avgusta kada je izgorelo 20 hektara niskog rastinja i suve trave kod Viternice u blizini Selca kod Staroga Grada.

S obzirom na niz nelogičnosti u izjavama kao i ponašanju samog 22-godišnjeg hvarskog dobrovoljca, koji se inače profesionalno bavi ribarenjem, inspektori su uspešno složili kockice i povezali su ga s tri piromanska čina, a vatru je u sva tri slučaja zapalio šibicama.

Sreća u nesreći jeste da su u sva tri navrata ostali vatrogasci, uprkos jakom vetru koji je danima šibao Dalmacijom, uspešno dobili bitku s vatrom te je sprečili da se proširi na objekte.

Protiv hvarskog dobrovoljca policija je nakon sprovedenog istraživanja podnela splitskom Opštinskom državnom tužilaštvu kaznenu prijavu, a osumnjičeni piroman uživa u gledanju vatre pa se zbog toga već nekoliko godina sa svojim kolegama dobrovoljcima po otoku bori s vatrenim stihijama.

izvor/telegraf.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter