Izvor:
07.09.2017 u 12:45
0

IZETBEGOVIĆ UOČI SUSRETA SA PREDSEDNIKOM : „Vučić pomaže da se stvari na Balkanu poprave!“

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je, uoči današnjeg susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sarajevu, izjavio da Vučića vidi kao političara koji će pomoći da se stvari na Balkanu popravljaju.

"Imaćemo tet-a-tet sastanak. Otvorićemo neka pitanja koja su možda osetljiva. Vidim Vučića kao jednog pragmatičnog i sposobnog političara koji će pomoći da se stvari na Balkanu popravljaju", kazao je Izetbegović u sredu za regionalnu televiziju N1.

On je potvrdio da će sa predsednikom Srbije razgovarati o pitanju granice, ali i o trasi autoputa koji treba da poveže Sarajevo i Beograd.

Kada je u pitanju najavljeno potpisivanje Deklaracije o pravu Srba na jezik, kulturu, istoriju i identitet, Izetbegović kaže da ga o tome ne mogu pitati jer ne zna tačno šta se u toj deklaraciji nalazi, ali očekuje da ista prava daju drugima, odnosno prava na opstanak drugih, prava na bosanski jezik i smatra da se u tom smislu mogu dogovoriti, prenosi Fena.

Govoreći o pitanju granice, on je kazao da u tom smislu neće lako naći zajedničku reč, ali da se o nekim stvarima se može razgovarati.

"Četiri zahteva ima Srbija, ali dva nisu ni za diskusiju. Jedan od njih je da se prelazi na ovu stranu Drine i da se deo bh. teritorija kod dve hidroelektrane preda Srbiji. To je nemoguće. Imamo i pitanje prolaza pruge koja ide prema Baru i neke nejasne pozicije na Limu kod Rudog, o tome se može razgovarati, ali uz kompenzaciju. Videćemo šta traže, šta nude, pa da se eventualno na dva od četiri zahteva pokuša iznaći neko rešenje", izjavio je Izetbegović.

Vučić će u BiH boraviti u četvrtak i petak, u zvanicnoj poseti Bosni i Hercegovini, u prvoj bilateralnoj poseti Bosni i Hercegovini u svojstvu predsednika Srbije.

To će ujedno biti i prva poseta iz Srbije na predsednickom nivou nakon šest godina.

Vučić će se, između ostalih, sresti i sa Bakirom Izetbegovićem, članom Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Twitter/haydaraliyildiz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter