parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

TRAGEDIJA NA MORU: Čuveni jedriličar stradao u pomorskoj nesreći!

 

Zoran Nikolić, preduzetnik iz Kotora, poginuo u pomorskoj nesreći na ulazu u Boku Kotorsku, troje članova posade spaseno.

Zoran Nikolić iz Kotora, skiper i vlasnik jedrilice "Tromb", poginuo je oko 12 sati tokom regate Bokeška ostrva u akvatorijumu na ulazu u Boku Kotorsku, između uvala Dobreč i Jakupove pećine, u blizini mesta gde su pre nekoliko godina poginuli piloti crnogorske vojske.

Uzburkano more i jak vetar bacili su jedrilicu od osam metara na hridine, koja je nakon udara u stene ostala nasukana. Četiri sata kasnije, oko 16 časova, spaseno je troje članova posade (jedna ženska i dve muške osobe). Pomoć su čekali na stenama koje su zasipali veliki talasi. Oni su dugo panično zapomagali ne bi li skrenuli pažnju. Zahvaljujući spasiocima, prebačeni su u Mirište, a odatle u Tivat.

 

 

- Bilo je prilično teško doći do mesta nesreće zbog talasa i jakog južnog vetra. Kada je naš tim stigao na mesto tragedije, tamo su već bili spasioci i policija. Nesrećni Nikolić ležao je nepomično na stenama, a ronioci su pomogli da se njegovo telo izvuče sa hridi - kazao je Veselin Mijajlović, načelnik Regionalnog ronilačkog centra.

Nikolić, privatni preduzetnik, bio je pasionirani ljubitelj jedrenja, veoma iskusan i vešt jedriličar, koji je osvajao mnogobrojne trofeje na regatama u zemlji i inostranstvu. On je pre desetak godina bio predsednik Jedriličarskog kluba "Lahor", a važio je i za velikog mecenu tog kluba i mladih kotorskih jedriličara.

Pre šest godina, gotovo na istom mestu u nesreći vojnog helikoptera poginula su trojica pilota. Ova tragedija je druga koja je uzela ljudski život. To mesto postalo je kobno za pilote i jedriličare.

 

Alo
Foto: Twitter/Putoholicari/Twitter/barbaraslade

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Cetvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
13:00 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21.00 Srbija na dlanu
22:00 Parovi - Roditeljski sastanak
02:30 Parovi - Live