Izvor:
11.09.2017 u 13:51
0

TRAGEDIJA NA MORU: Čuveni jedriličar stradao u pomorskoj nesreći!

Zoran Nikolić, preduzetnik iz Kotora, poginuo u pomorskoj nesreći na ulazu u Boku Kotorsku, troje članova posade spaseno.

Zoran Nikolić iz Kotora, skiper i vlasnik jedrilice "Tromb", poginuo je oko 12 sati tokom regate Bokeška ostrva u akvatorijumu na ulazu u Boku Kotorsku, između uvala Dobreč i Jakupove pećine, u blizini mesta gde su pre nekoliko godina poginuli piloti crnogorske vojske.

Uzburkano more i jak vetar bacili su jedrilicu od osam metara na hridine, koja je nakon udara u stene ostala nasukana. Četiri sata kasnije, oko 16 časova, spaseno je troje članova posade (jedna ženska i dve muške osobe). Pomoć su čekali na stenama koje su zasipali veliki talasi. Oni su dugo panično zapomagali ne bi li skrenuli pažnju. Zahvaljujući spasiocima, prebačeni su u Mirište, a odatle u Tivat.

– Bilo je prilično teško doći do mesta nesreće zbog talasa i jakog južnog vetra. Kada je naš tim stigao na mesto tragedije, tamo su već bili spasioci i policija. Nesrećni Nikolić ležao je nepomično na stenama, a ronioci su pomogli da se njegovo telo izvuče sa hridi – kazao je Veselin Mijajlović, načelnik Regionalnog ronilačkog centra.

Nikolić, privatni preduzetnik, bio je pasionirani ljubitelj jedrenja, veoma iskusan i vešt jedriličar, koji je osvajao mnogobrojne trofeje na regatama u zemlji i inostranstvu. On je pre desetak godina bio predsednik Jedriličarskog kluba "Lahor", a važio je i za velikog mecenu tog kluba i mladih kotorskih jedriličara.

Pre šest godina, gotovo na istom mestu u nesreći vojnog helikoptera poginula su trojica pilota. Ova tragedija je druga koja je uzela ljudski život. To mesto postalo je kobno za pilote i jedriličare.

Alo
Foto: Twitter/Putoholicari/Twitter/barbaraslade

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter