Izvor:
27.09.2017 u 21:58
0

Rama i Haradinaj u čudu: „ZAŠTO SRBIJA BLOKIRA ULAZAK KOSOVA U UNESCO“?

Premijer Albanije Edi Rama i kosovski premijer Ramuš Hardinaj izjavili su danas u Tirani da im je neobjašnjivo zbog čega Srbija blokira članstvo Kosova u Unesko.

Haradinaj je, kako prenosi RTK 2, na zajedničkoj konferenciji za novinare, rekao da će "Kosovo biti veoma bitan član ove organizacije", dok je Rama naveo da Srbija protivljenjem "više gubi nego Kosovo".

On, naime, misli da "ako kulturno nasleđe Srba na Kosovu ima posebnu vrednost za Srbiju, onda bi ona trebalo da insistira na članstvu Kosova".

"Albanija i Albanci su uvek bili uz nas. Drago nam je da danas vidimo da Albanija i Kosovo imaju vrlo uticajne saveznike u svetu, na čelu sa SAD. Odlučni smo da idemo napred na našem putu ka EU, zajedno sa Albanijom", rekao je Haradinaj.

Građani Kosova su, tvrdi Haradinaj, oduvek pokazivali poštovanje prema manjinama koje žive na Kosovu, a njegova vlada je, kazao je, voljna da to poštovanje proširi i "prema svojim komšijama".

"Na našem putu državnosti imamo izazove, ali osećamo da imamo Albaniju i premijera Ramu uz nas”, rekao je Haradinaj.

Haradinaj, koji boravi u prvoj poseti Tirani nakon preuzimanje funkcije, sastao se danas i sa predsednikom Ilirom Metom i predsednikom albanskog parlamenta.

tanjug.rs
Foto: Twitter/GazetaKohaJone, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter