Izvor:
29.09.2017 u 21:21
0

Dodik: Bez saglasnosti RS, BiH ne može priznati Kosovo!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da je poziv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja Sarajevu da prizna samoproglašenu kosovsku nezavisnost najobičnija provokacija, namenjena unutrašnjim političkim potrebama.

"BiH bez saglasnosti Republike Srpske ne može i neće priznati nezavisnost Kosova jer su na tom pitanju sve partije u Republici Srpskoj postigle konsenzus. Inače, da se pita političko Sarajevo i Bakir Izetbegović – BiH bi bila prva u redu za priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova", rekao je Dodik, prenela je RTRS pozivajući se na Srnu.

Predsednik Srpske je naglasio da su Kosovo i Metohija za Republiku Srpsku južna pokrajina Republike Srbije i taj stav se neće promeniti.

"Mislim da to svi politički činioci na Kosovu dobro znaju", dodao je Dodik.

Haradinaj je pozvao juče zvanično Sarajevo da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova.

tanjug.rs
Foto: Twitter/ForeignAffairsSerbia, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter