Izvor:
03.10.2017 u 15:07
0

PODGORICA: Dečak maltertiran u školi pa pretučen zajedno sa ocem!

Učenik Elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić“ u Podgorici V.R. i njegov otac D.R. pretučeni su juče oko 16.30 sati kada su na njih nasrnula dvojica đaka ove škole M.P. (17) i D.P. (17).

Prema saznanjima Pobjede, sve se odvijalo u blizini škole, naočigled nekoliko đaka i prolaznika, kada je V.R. došao za sina, kako bi ga zaštitio od dvojice vršnjaka. Otac i sin napad su prijavili policiji, gde su i dali izjave i detaljno opisali kako se sve izdešavalo. Njima je pomoć ukazana u Urgentnom centru, gde su lekari konstatovali da su ocu nanete povrede glave i kičme. Prema lekarskoj dokumentaciji u koju je Pobjeda imala uvid navodi se da D.R. ima otok i hematom na oku.Dečak je prošao sa lakim telesnim povredama.

Kako se navodi u prijavi, dečak se roditeljima žalio da ima problema u školi sa nekolicinom drugova iz razreda koji ga stalno kinje i zlostavljaju, jer neće da im se pridruži u bežanju sa nastave.

Dečakov otac u svom iskazu pred policijom je naveo da su to razlozi zbog kojih je njegov sin psihički i fizički zlostavljan od dvojice vršnjaka.

Već nekoliko dana mom sinu prete. Povod za napad je bio to što moj sin nije htio da pobegne sa časova – ispričala je dečakova majka S.R.

Ona je navela da je njenom sinu prećeno i prošle godine, ali da ona, niti ostali članovi familije o tome tada nesu bili upoznati.

Tražili su mu novac od užine, tražili da im nosi torbu, a kada bi dobili negativan odgovor, udarali bi ga, vređali i pretili – kazala je S.R.

Dečak je sve pretnje prijavio razrednoj u sredu, a upravi škole u petak, kada su mu M.P. i D.P. ponovo zapretili da će “mu razbiti glavu“, ako ne pobegne sa časa.

Od uprave škole dečak je u petak dobio odgovor da će u ponedeljak “sve biti rešeno“.

U ponedeljak je održan sastanak uprave škole i roditelja, nakon kojeg je dečak otišao na nastavu, gde su pretnje nastavljene. O svemu je, kako je navedeno u prijavi, dečak porukom obavestio sestru koja je sve to ispričala ocu.

Otac dečaka je otišao u školu sa kćerkom po sina. Dvojica nasilnika sačekala su ih da izađu iz kruga škole i na parkingu nasrnula na oca i sina. O događaju u dvorištvu škole upoznat je direktor Veselin Pićurić. On je za Pobjedu kazao da škola neće tolerisati nikakav vid nasilja.

Dečakova majka S.R. apelovala je ne samo na upravu Elektrotehničke škole, već i na Savet roditelja da budu aktivni u zaštiti učenika u ovakvim ili sličnim situacijama, delujući preventivno.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter