Izvor:
03.10.2017 u 23:08
0

Hrvati se uspaničili: Čim su migovi sleteli u Srbiju, komšije naručile nove avione!

Predstavnici Grčke, Izraela, Švedske i SAD predstavili su danas u Zagrebu ponude za nabavku višenamenskih borbenih aviona, koji bi trebalo da zamene postojeće letilice tipa MiG 21 u sastavu Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane..

Kako je saopšeno iz Ministarstva odbrane Hrvatske, nakon otvaranja ponuda sledi detaljan proces njihove evaluacije i validacije koji će voditi stručni tim, što bi trebalo da bude završeno u roku od dva meseca.

Ključni parametri u odabiru, osim karakteristika i sposobnosti aviona, biće tri segmenta – međudržavni ugovor, cena i paket poslovno-privredne sradnje, stoji u saopštenju.

Postupak će se, navodi se, voditi transparentno, sistemski će biti ispitan svaki segment da bi krajnji izbor bio najbolji za Hrvatsku.

Reč je o američkim avionima tipa F-16 u raznim varijantama, koje Hrvatskoj nude predstavnici Grčke, Izraela i SAD, a koji su u sistemu vazdušnih snaga tih zemalja i borbenim avionima tipa JAS 39 Grippen, koje proizvodi švedski koncern SAAB. Hrvatska bi, kako se navodi, trebalo da kupi jednu eskadrilu tih aviona.

tanjug.rs
Foto: Twitter/Jerusalem_Post, Facebook Studenti za istinu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter