parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

CRNOGORAC UHAPŠEN U PORTUGALU: Švercovao 400 kilograma kokaina jedrilicom!

 

Četrdesetpetogodišnji državljanin Crne Gore uhapšen je u Portugalu zbog sumnje da je švercovao 400 kilograma kokaina, vrednog oko 20 miliona evra.

Sa njim je uhapšen i pedesetosmogodišnji Italijan, ali mediji iz Portugala nisu objavili identitet uhapšenih, javio je podgorički Dan.

Kokain visoke čistoće otkriven je u jedrilici koja je dolazila iz pravca Kariba. Plovilo su zaustavili pripadnici obalske straže Portugala na Atlantskom okeanu, 600 milja od Azora. Tokom pretresa jedrilice pronađen je štek sa 400 kilograma narkotika.

Prema navodima portugalskih medija, barka je registrovana u Trstu. Iz tog razloga je i tamo pokrenuta istraga o švercu droge, jer se sumnja da je Trst bio odredište na koje je kokain trebalo da stigne.

Prema navodima iz portugalskih medija, britanske i italijanske obaveštajne službe došle su do podatka da je droga utovarena na ovaj brod, koji je krenuo ka Evropi. Kada je jedrilica ušla u vode Portugala, započeta je akcija obalske straže, uz podršku vazduhoplovnih snaga.

Uhapšeni, kao i jedrilica koja je zaplenjena, dovedeni su u luku Portimao. 

 

Dan
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost