Izvor:
06.11.2017 u 16:38
0

LOPOVLUK U SARAJEVU: Opljačkana srpska pravslavna crkva usred dana!

Paroh dolački Jadran Danilovićje naveo da se pljačka dogodila u četvrtak, 2. novembra, oko 13.30 časova.

Nepoznati muškarac i žena provalili su u prodavnicu sveća u hramu Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu i odneli određenu svotu novca, rekao je paroh dolački Jadran Danilović.

Danilović je naveo da se pljačka dogodila u četvrtak, 2. novembra, oko 13.30 časova, te da je nadzorna kamera snimila kako je muškarac provalio u prodavnicu, a da mu je u tome pomagala ženska osoba.

Paroh je naveo da su u to vreme sveštenstvo i osoblje hrama nešto radili u porti, a hram je bio otvoren za posetioce, piše portal "Sokolac".

Danilović je istakao da u ovom hramu služi već skoro 15 godina, te da je za to vreme bilo više od 40 skrnavljenja crkve – od pisanja grafita, odvaljivanja prozora i svih vrsta lopovluka, a da u najvećem broju slučajeva niko nikada nije ni osuđen niti o tome ima ikakvih saznanja.

– Najčešće se dešavalo da ti predmeti budu odloženi u neke ladice i kada zastare onda nas, sedam-osam godina posle tog dela, obaveste da je taj slučaj zastareo – istakao je Danilović.

Paroh dolački je napomenuo da kod preostalog malobrojnog srpskog stanovništva u Sarajevu nema straha iako doživljavaju raznorazne provokacije u zgradama gde žive i trpe vređanja od najmlađih do najstarijih.

– Sve što se dešava blagi je pritisak da ode i ovo malo Srba što je ostalo. Raznorazni su pritisci. To je neverovatno – zaključio je paroh dolački Jadran Danilović.

Telegraf
Foto: Twitter/TV N1 Sarajevo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter