Izvor:
09.11.2017 u 17:16
0

Tači podilazi Britancima: „Nezavisnost Kosova nosi pečat Londona“!

Kosovski predsednik Hašim Tači sastao se u sredu sa britanskim ministrom za Evropu i američki kontinent Alanom Dankanom, i tom prilikom zahvalio na kontinuiranoj podršci Britanije Kosovu i izjavio da "nezavisnost Kosova nosi i veliki pečat Londona", prenosi danas prištinski list "Koha ditore".

Dankan je rekao da Britanija ostaje posvećena tom regionu, uprkos odnosima Londona sa Briselom, navodi se u tekstu koji je prenet u UNMIK-ovom pregledu štampe.

"Želimo region koji živi u miru i stabilnosti", istakao je Dankan.

Tači je naglasio da je Kosovo "promoter mira i dijaloga u regionu" i da radi na izgradnji "dobrosusedskih odnosa sa svima", uključujući Beograd.

Dankan se sastao i sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, koji je medijima posle sastanka rekao da Dankanova poseta znači obnovu odnosa Kosova sa Britanijom koji, kako je naveo, sežu još iz veoma teških vremena kada je Britanija podržala kosovski narod.

Haradinaj je istakao i da su ti odnosi sada u novoj dimenziji saradnje, pomenuvši sastanak u Londonu koji će biti održan u julu iduće godine.

"Jedan od najvažnijih događaja tokom iduće godine je Balkanski samit koji će u julu biti održan u Londonu", zaključio je Dankan, izrazivši nadu da će London biti domaćin veoma konstruktivnog skupa.

tanjug.rs
Foto: twitter/AlanDuncanMP, Twitter/HashimThaciRKS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter