Izvor:
11.11.2017 u 15:28
0

MILORAD DODIK: Prisluškuju me a ja se otvoreno zalažem za samostalnu Republiku Srpsku!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je da ga prisluškuju bezbednosne službe BiH, te da je nalog da se "stavi na mere" izdat na osnovu zahteva tužilaštva u Sarajevu, zbog istrage koju su pokrenuli, ali da mu nije poznato kakve.

Dodik je naveo da je dobio obaveštenje od suda u Sarajevu da se protiv njega preduzimaju mere prisluškivanja, te istakao da je on najprogonjeniji čovek u BiH.

– To nije ništa novo, jer znam da moje razgovore prati bar deset agencija. Međutim, ovde je reč o tome da neki sud BiH prisluškuje predsednika Republike i to je problematično – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da ne zna zašto je sud poslao obaveštenje o tome, ali pretpostavlja da su se bojali da ne sazna na drugi način i da se to pretvori u veliki problem.

– Ovako mogu da kažu – eto, obavestili smo vas – dodao je on.

On je dodao da to njemu, međutim, više nije problem, nego ga čak pomalo i zabavlja.

– Ne znam zašto me prisluškuju, kada ja otvoreno kažem da se zalažem za samostalnu Republiku Srpsku – dodao je predsednik Srpske.

Dodik je naveo da ga pokretanje istrage protiv njega ne iznenađuje, jer je to postalo uobičajena praksa.

– Kada god neko napiše da je Dodik kriminalac, tužilac otvori istragu. Ja sam najprogonjeniji čovek u BiH – ocenio je on.

Prema informacijama ovog beogradskog lista, u tekstu je kao obrazloženje za ovaj potez navedeno da se dokazi protiv Dodika ne mogu pribaviti na drugi način.

List napominje da ovo nije prvi skandal bezbednosnih struktura BiH u vezi sa prisluškivanjem srpskih političara, te podsećaju na aferu pod šifrom "Ušće", koja je uključivala pojačane obaveštajne mere prema funkcionerima iz Srbije i ljudima sa kojima se sastaju.

Obaveštajno-bezbednosna agencija /OBA/ BiH tada je obuhvatala snimanje razgovora srpskih zvaničnika, kao i praćenje i nadzor prilikom njihovog dolaska u BiH.

Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović nedavno je izneo teške optužbe na račun Sarajeva i obaveštajnih agencija, tvrdeći da je OBA razvila paralelne sisteme i da ga prisluškuju po nalogu "pojedinaca i jedne stranke".

Izvor: Blic
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter