parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

JEZIV PRIZOR U ZABLAĆU: Na groblju pronađen otvoren kovčeg, a mrtvaka nigde!

 

- Samo želimo da sanduk ode s groblja. Nema veze ima li koga unutra ili nema. Sramotno je to gledati – govore Zablaćani.

Otvoreni korišćeni mrtvački sanduk na zablaćkom groblju prazan stoji više od mesec dana. Dočekao je i ispratio blagdan Svih svetih. Slučaj je istraživala i policija, ali on i dalje čeka.

- Uvidom u naše evidencije utvrdili smo da smo 12. oktobra primili dojavu da se na groblju u Zablaću na jednom od grobova nalazi mrtvački sanduk. Po primljenoj dojavi policijski službenici su izašli na mesto događaja te utvrdili da, najverovatnije tokom premeštanja posmrtnih ostataka, mrtvački sanduk nije uklonjen. Tom prilikom o tome smo obavestili Veće Gradske četvrti Zablaće koje je nadležno za održavanje tog groblja radi uklanjanja mrtvačkog sanduka, a o svemu je obavešten i nadležni sveštenik. Prema svemu utvrđenom, ovaj događaj ne spada u nadležnost policije - kažu iz hrvatske policije u Šibeniku.

Sanduk i dalje stoji nasred groblja. U njemu nema posmrtnih ostataka. Zato nema obeležja kaznenog dela remećenja mira pokojnika. Šokirani sugrađani u njega ne zaviruju. I iz daleka je dovoljno šokantno da pobegnu glavom bez obzira.

- Samo želimo da sanduk ode s groblja. Nema veze ima li koga unutra ili nema. Sramotno je to gledati – govore Zablaćani. Pričaju da je verovatno privatni pogrebnik obavio ekshumaciju po narudžbini rodbine pokojnika iz Australije. Trebalo ga je kremirati i u grob staviti samo urnu s pepelom.

Pogrebnik na kojeg se sumnjalo da je obavio ekshumaciju nije to učinio. To su utvrdili i šibenička policija te Veće Gradske četvrti Zablaće. Nažalost svih meštana, na ovom groblju niko nema nadležnosti. Groblje, naime, još nije stavljeno pod upravu šibenskog Gradskog preduzeća Čempresi, nego o njemu brinu sami meštani. To bi trebalo da znači Gradska četvrt Zablaće, ali u praksi to baš i ne funkcioniše.

- Na našu nesreću, svako se o svom grobu brine sam, a o zajedničkim delovima kako i ako kome padne na pamet. Čekamo da nakon Nove godine Gradsko veće donese odluku da sva groblja na šibenskom području dođu pod upravu Čempresa. Tek onda ćemo se rešiti ovakvog ‘upravljanja’ grobljem na kojem nemamo ni vode, a kao predsednica gradske četvrti ne raspolažem ni ključem od glavnog ulaza - kaže predsednica Veća Gradske četvrti Zablaće.

Misterija otvorenog sanduka ostaje nerešena. Njegovo ostavljanje nasred groblja nije kazneno delo. Nema ni sanitarnog prekršaja koji bi bio kažnjiv jer ne predstavlja opasnost za prolaznike. Ali je svakako ružno svedočanstvo jednog necivilizovanog postupka, čiji je akter bezosećajna porodica koja je pokušala da uštedi i svojeručno odradi posao ili je posao poverila nesavesnom pogrebniku amateru, koji je u fušu napola obavio naručeno. Kako god, Zablaćani se nadaju da će se, kad priča izađe u javnost, krivac sam prepoznati i ukloniti jezivi prizor s njihova groblja.  

Pre četiri godine, kad su nastupile zakonske izmene po kojima sva groblja treba da dođu pod lokalnu samoupravu i njihova komunalna preduzeća, Zablaćani su to odbili tvrdeći da će o svome groblju bolje brinuti sami. Sad pak jedva čekaju da ih preuzmu šibenski Čempresi kako se ovakvi prizori ne bi ponavljali.

 

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Twitter/burek_S_mesom

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 Parovi - Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
22:00 Parovi - Roditeljski sastanak
02:30 Parovi - Live