Izvor:
22.11.2017 u 22:14
0

Dodik: Mladić je legenda srpskog naroda, heroj i patriota!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je za srpski narod general Mladić je istinski heroj i patriota i da presuda Haškog suda generalu Ratku Mladiću, u uslovima neđednakog tretmana i selektivne pravde ovog tribunala, ne predstavlja iznenađenje.

Predsednik Srpske je rekao da presuda generalu Mladiću nije presuda srpskom narodu, te da u Republici Srpskoj niko ne veruje da je general kriv.

Ovo nije presuda ni Republici Srpskoj, ni srpskom narodu, ni srpskoj vojsci. Ovo je pokušaj udara na slobodu čitavog jednog naroda – naglasio je Dodik.

On je istakao da je odnos Haškog suda prema Srbima nepravedan, da je struka u Hagu potpuno poražena i da je Hag onemogućio pomirenje u BiH.

– Iz udžbenika treba izbaciti sve o nepravednom Haškom tribunalu – rekao je Dodik, dodavši da je današnjom presudom i dosadašnjim odnosom Haškog tribunala prema Srbima zadat udarac, pre svega, Bosni i Hercegovini.

Dodik je rekao da će istorija jednog dana potvrditi da je Haški tribunal osnovan isključivo da sudi Srbima i sa namerom da ih satanizuje.

– Moramo se okupiti oko naših vrednosti, oko naše Republike Srpske, a general ostaje legenda srpskog naroda. Treba da se okupimo i oko njegove porodice, da im pomognemo u ovim trenucima i da zajedno prebrodimo ovo teško vreme – naglasio je Dodik.

Ranije tokom dana povodom presude Ratku Mladiću oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

tanjug.rs
Foto: Twitter/Grad Bijeljina, Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter