Izvor:
29.11.2017 u 23:02
0

KAKO JE HRVATSKI ZLOČINAC MOGAO DA UNESE OTROVU SUDNICU I KO MU JE SUPSTANCU DOSTAVIO U ZATVOR?!

Nakon što je general Slobodan Praljak nakon izricanja presude popio otrov u haškoj sudnici i preminuo, društvene mreže su se "usijale", a svi se pitaju samo jedno – kako je mogao da unese otrov u sudnicu i ko mu je supstancu dostavio u zatvor?

Advokat sa višegodišnjom haškom praksom Goran Mikuličić objasnio je kako je Slobodan Praljak mogao da unese bočicu sa otrovom u sudnicu i ko mu je pomogao da je dobije u pritvoru.

Kaže da postoje kontrole prilikom ulaska u sudnicu, ali ne tako detaljne da bi se otkrila bočica.

– Nema detaljnog pregleda celog tela, pogotovo kada na to ne upućuju neke indicije da bi ih trebalo biti – objasnio je Mikuličić.

Praljak je bočicu tako bez problema mogao u sudnicu da unese recimo u cipeli.

Postavlja se pitanje ko mu je otrov dostavio u pritvorsku jedinicu u Ševeningenu. Mikuličić kaže da svaki pritvorenik ima pravo na posete od strane rodbine, prijatelja, advokata i novinara.

U pritvor niko osim advokata ne može da uđe sa torbom.

Bivša portparolka Tužilaštva Haškog tribunala Florans Artman izjavila je danas, nakon što je Praljak popio otrov u sudnici, da je to drugi put da "nedopuštena sredstva uđu u Tribunal", te da je bilo važno da žrtve neometano čuju presudu.

Podsetimo, suđenje šestorici Hrvata u "slučaju Prlić" za zločine 1993. godine, prekinuto je nakon što je jedan od optuženih Slobodan Praljak popio otrov nakon što mu je izrečena presuda.

Praljku, koji je bio načelnik Glavnog štaba Hrvatskog veća odbrane (HVO), izrečena je kazna od 20 godina zatvora, nakon čega je on ustao, rekao da odbacuje presudu i navodno "popio nešto iz male bočice".

– Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbacujem vašu presudu – kazao je Praljak.

Njegova advokatica je rekla da je "popio otrov", a nekoliko trenutaka kasnije su spuštene zavese i prekinut direktan prenos iz sudnice.

Tribunal u Hagu prethodno je potvrdio postojanje udruženog hrvatskog zločinačkog poduhvata sa ciljem etničkog čišćenja delova BiH, na čijem je čelu bio bivši predsednik Hrvatske Franjo Tuđman.

Izvor: Informer.rs
Foto : icty/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter