Izvor:
30.11.2017 u 16:38
0

REAKCIJE U HRATSKOM SABORU: Minutom ćutanja odali poštu ratnom zločincu Praljku!

Hrvatski sabor je u nastavku prekinute sednice većinom glasova usvojio zajedničku izjavu parlamentarnih stranaka u vezi sa haškom presudom šestorici Hrvata iz BiH, koju je pročitao predsednik Gordan Jandroković, a potom je održan minut ćutanja za Slobodana Praljka, koji se ubio u sudnici tribunala, nakon što mu je potvrđena presuda da je počinio ratni zločin.

Trojica poslanika su, međutim, zatražili desetominutnu pauzu, pre rasprave o presudi i događajima koji su obeležili jučerašnji dan u tom međunarodnom sudu, koji je presudom u slučaju "Prlić i ostali" praktično okončao svoj mandat.

Sestorici čelnika tzv Herceg- Bosne Haški sud je u sredu pravosnažno izrekao ukupno 111 godina zatvora za zločine nad muslimanima u BiH: Prliću 25, Stojiću, Praljku i Petkoviću po 20 godina, Ćoriću 16 i Pušiću 10 godina zatvora. Nakon što mu je pročitana presuda Slobodan Praljak je u sudnici popio otrov, a kasnije je od posjedica preminuo u bolnici.

– Upravo je tragičnim činom oduzimanja života, general Slobodan Praljak na simboličan način ukazao na svu nepravednost žalbene presude Dopustite mi da u ime Hrvatskoga sabora i u osobno ime izrazim iskrenu sućut njegovoj porodici – rekao je Jandroković.

Uoči sednice Sabora, međutim, GLAS-ov Goran Beus Rajhenberg je rekao da "neprihvatanje jučerašnje presude dovodi dovodi u pitanje pređašnje oslobađajuće presude hrvatskim generalima'''. On je, kaže, i protiv minute ćutnje za Slobodana Praljka na početku sednice.

Inače, jutros je odložena sednica zagrebačke Gradske skupštine zbog inicijative odbornice Brune Esih da ona započne mnutom ćutanja sa haškog osuđenika za ratni zločin Slobodana Praljka.

Izvor: Tanjug
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter