POTRAGA U TOKU: Dva mlađa muškarca upala u Miljacku!

Dve osobe upale su u korito reke Miljacke u sarajevskom naselju Dolac Malta, a prema podacima Kantonalne uprave civilne zaštite KS za njima se još uvek traga.

Nezvanično, reč je o dva muškarca mlađe životne dobi. Vodostaj Miljacke je povećan u proteklim danima zbog naglog topljenja snega.

Dispečerski centar Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo primio je dojavu o incidentu u 2.28 od Policijske stanice Novo Sarajevo.

- Kantonalni operativni centar civilne zaštite je odmah obavestio direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo i njegovog pomoćnika za mere zaštite i spašavanja, koji su odmah izašli na teren, kao i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo sa jednim vatrogasnim vozilom sa specijalnom opremom za spasavanje na vodi, te pripadnici MUP Kantona Sarajevo - saopšeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite.

Takođe, su obavešteni i opštinske službe civilne zaštite Novo Sarajevo i Novi Grad.

U pripravnost je stavljena i Gorska služba spašavanja čiji će se pripadnici uključiti u jutarnjim časovima u akciju pretrage i spasavanja.

Izvor: Klix.ba
Foto: Facebook

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost