Izvor:
11.07.2016 u 18:14
0

VELIKI FINANSIJSKI SKANDAL: U BiH nestali MILIONI EVRA Evropske investicione banke!

Bosna i Hercegovina umešana je u krupan finansijski skandal – u BiH su nestali milioni evra iz kase Evropske investicione banke (EIB), piše danas Dnevni list.

Iz sedišta EIB-a u Luksemburgu zatražili su temeljitu istragu, otkrivanje i kažnjavanje krivaca i vraćanje novca, navodi se u tekstu i dodaje da su iz te banke, koja je finansijska institucija Evropske unije, o svemu obavestili Ministarstvo sigurnosti, te da je ministar Dragan Mektić to javno potvrdio.

Takoder iz EIB-a su najavili da ce Ministarstvu sigurnosti poslati kompletnu dokumentaciju s kojom raspolažu.

O kojoj sumi novca, kojem je nestao trag u BiH se radi, biće poznato kada iz Luksemburga stigne dokumentacija, piše Dnevni list i objašnjava da je novac EIB-a bio namenjen je za finansiranje brojnih razvojnih projekata u BiH.

"Kako je državni ministar za sigurnost Dragan Mektić izjavio, BiH je pod jakim pritiskom evropskih finansijskih institucija, Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, zbog neuredenog bankarskog sektora uz napomenu da je država obavezna da sprovede opsežnu istragu o svim finansijskim malverzacijama i to će svakako učiniti", navodi se dalje.

List dodaje da je Mektić "otvoreno saopštio da su razmere korupcije i pljačke ogromne i da se to čini i preko nekih banaka", i ocenjuje da je "posebno zanimljiva Mektićeva izjava koja će tek naići na veliki ođek, da je iz BiH preko nekih banaka nezakonito izvučeno oko dve milijarde maraka i da za to niko nije odgovarao".

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/njushoM

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter