Izvor:
30.01.2018 u 01:23
0

ALARMANTNO STANJE: Morbile stigle u Crnu Goru!

U Crnoj Gori je potvrđen prvi slučaj obolevanja od malih boginja.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša saopštio je da je danas laboratorijski potvrđen slučaj obolevanja od morbila. Reč je o detetu uzrasta godinu i dva meseca, koje je iz Srbije došlo u Crnu Goru pre sedam dana.

Mugoša je rekao da ovo nije iznenađujuće, zbog pada obuhvata vakcinisanih.

Roditelji deteta imaju još dvoje dece. Od ukupno 13 članova porodice, za četvoro postoje dokazi da su vakcinisani protiv morbila. Obolelo dete je izolovano i hospitalizovano.

Mugoša je apelovao jos jednom da se deca vakcinišu. Rekao je da je obuhvat za nekoliko meseci za decu rođenu 2015. prešao 70 odsto. Kod manje dece, obuhvat je oko 45 odsto.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Business Day

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter