Izvor:
22.02.2018 u 20:17
0

ZAROBLJENI U ZAVEJANOM VOZU: Pre 14 sati krenuli iz Splita za Zagreb, još nisu stigli!

U snegu se zaglavio dva puta tokom noći, a tek posle 12.30 sati krenuli su iz Ogulina. U zagrebu je ttebalo da bude jutros u 5.46 sati, ali ga je snežna mećava zaustavila dva puta tokom noći. Drugi put bilo je oko 500 metara pre stanice Ogulin.

Prema svedočenju putnika, kada se voz zaustavio prvi put zbog snežnih nanosa, čekali su 4 sata jer je voz ispred njih ostao zaglavljen na mostu na Ličkoj Jasenici. Međutim, kada su sakopali nanose i uspeli da pokrenu voz ispred njih, na istom mestu zaglavio se i njihov voz. Više od tri sata čekali su da se išta dogodi. Tek malo posle 11 sati u četvrtak, voz je krenuo prema Ogulinu.

– Puno snega je zapelo na prednjem delu ispod lokomotive. Pokušali su da reše problem grtalicom, ali ništa. Potom i lopatama, ali isto ništa. Tako smo više od tri sata čekali da dođe lokomotiva da nas pogura iza, ali evo konačno su grtalice uspele – kaže Toni Vranković koji je sinoć iz Splita krenuo za Rijeku na razgovor za posao. Razgovor je imao dogovoren u podne, ali, na njega nije stigao.

– Srećom, poslodavci imaju razumevanja i izašli su mi u susret. Ali, nisam ja jedini. Dečko jedan će izgubiti nekakav angažman u nekom hotelu na koji je krenuo u Zagreb. Jedna gospođa krenula je na sahranu na koju, eto, nije stigla pa je pretila da će ih i tužiti – priča Tonči.

Gotovo četiri su im gasili i palili struju, a samim time i grejanje. Gladni i žedni čekali su da krenu dalje.

– U ovom vozu nema restorana pa nemamo ni šta da kupimo za jelo, a ugasili su nam i grejanje – kaže Igor, jedan od putnika.

Ipak, Tonči ima samo reči hvale za osoblje u vozu.

– Osoblje stvarno odlično radi svoj posao. Nisu oni jadni krivi. Podelili su nam kroasane, ali nisu imali dovoljno iako nas je svega 30-ak – objašnjava on.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter