Izvor:
23.02.2018 u 14:41
0

OGLASIO SE STEJT DEPARTMENT POVODOM NAPADA NA AMERIČKU AMBASADU U CRNOJ GORI: SAD žele da izraze zahvalnost zbog bliske saradnje sa dugogodišnjim partnerom!

Portparolka američkog Stejt departmenta Heder Nauert je povodom napada na američku ambasadu u Crnoj Gori izjavila da ambasada SAD u Podgorici blisko sarađuje sa policijom u pogledu napada koji se dogodio u noći između srede i četvrtka.

"Možemo da potvrdimo da je napadač poginuo na licu mesta, po svemu sudeći, od svoje eksplozivne naprave. Naša ambasada nema indikacija da je napad deo tekuće pretnje, iako se nastavlja istraga motiva napadača. Iz predostrožnosti, konzularne operacije su zatvorene za danas, ali je ambasada otvorena za hitne usluge za američke državljane", rekla je.

Dodala je da će konzularno odeljenje biti otvoreno samo za hitne usluge i u petak, dok će termini za izdavanje viza biti uskoro zakazani.

"SAD žele da izraze zahvalnost zbog bliske saradnje sa našim saveznikom i dugogodišnjim partnerom, crnogorskom vladom. Želimo da zahvalimo lokalnoj policiji zbog brze reakcije na licu mesta i profesionalizma u tekućoj istrazi. Američka ambasada nema promena u svojim preporukama, kojima se američkim državljanima savetuje da koriste normalnu dozu opreza kada posecuju Crnu Goru", rekla je Nauert.

Crnogorska policija je juče potvrdila da je bivši vojnik Vojske SRJ Dalibor Jauković bacio bombu na Ambasadu SAD u Podgorici, a potom izvršio samoubistvo. Međutim, policija je posle početka istrage i izvršenog uviđaja saopštila da se Jauković nije namerno razneo bombom, već se pretpostavlja da je eksplozivna naprava slučajno aktivirana, pre vremena.

Na Fejsbuk profilu Jaukovića objavljeno je da je on bivši vojnik koji je odlikovan medaljom za zasluge u domenu odbrane i bezbednosti u SRJ.

Izvor: Kurir
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter