Izvor:
25.02.2018 u 22:14
0

HLADAN TALAS STIŽE I U NAŠE PREDELE: Balkan okovan snegom! (FOTO)

Pod uticajem hladnog sibirskog talasa sa istoka, snežni pokrivač prekrio je danas veći deo Crne Gore, sneg je pao i na moru u Baru, u Podgorici tek provejava, a najviše ga ima na Žabljaku.

Snežna idila na kratko se zadržala u Baru, jer je kiša ubrzo zamenila sneg u toj primorskoj opštini, piše CDM.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda, na Žabljaku je napadalo 97 centimetara, uobičajeno za ovo doba godine, u Kolašinu je palo 14 centimetara snega, u Šavniku devet, Rožajama i Andrijevici četiri, dok u Bjelom Polju i Pljevljima ima oko centimetar snega.

Sneg je pao i na Cetinju. Debljina snežnog pokrivača je šest centimetara u tom gradu, a prve pahulje pale su i u Podgorici, prenose loklani mediji. Iz Službe zaštite Glavnog grada poručili su da su spremni za ledeni talas.

Iz nadležnih organa uputili su apel građanima da, u slučaju padavina, čiste sneg ispred svojih objekata.

Temperature koje su izmerene jutros iznose od -3 do -17 u pojedinim delovima Hrvatske, dok je na Jadranu nešto toplije, od -4 do +4, navodi Index.

Na Zavižanu u Hrvatskoj izmereno je 232 centimetra snega, Delnicama 149, Nacionalnom parku Plitvička jezera 115, u Ogulinu 92, Gospiću 81, a u Slunju visina snežnog prekrivača iznosi 75 centimetara.

Za područje Dubrovnika, Splita, Knina, Gospića, Osijeka, Zagreba, Karlovca i Rijeke upaljeni su žuti meteoalarmi, prvenstveno zbog izrazito niskih temperatura, poledice, snega i jakog vetra.

I u Bosni i Hercegovini je veliki deo zemlje je pod snežnim pokrivačem. Najviše ga ima na Bjelašnici 183 centimetra, te u Krajini. Na Ivan-Sedlu ima 37 centimetara, Sanskom Mostu 28, Mrkonjić-Gradu 27, u Han-Pijesku 24, Bosanskom Novom 22, a Livnu 20 centimetara snega, piše radiosarajevo.ba.

Na Bjelašnici je izmereno -16, a u Han-Pijesku -11 stepeni Celzijusa. U Tuzli je bilo minus šest, Banja Luci i Sarajevu minus pet, dok je "toplo" sa svega jedan stepen Celzijusa iznad nule bilo u Mostaru.

Izvor: Srna
Foto: Screenshot Facebook/Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter