Izvor:
06.03.2018 u 15:55
0

RASIM LJAJIĆ: Sutra uvodimo kontramere Makedoniji zbog barijera za uvoz brašna iz Srbije!

Makedoniji će sutra biti uvedene kontramere zbog toga što je otežala uvoz brašna iz Srbije, najavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

– Ne možemo više da čekamo. Osim kupovine vremena sa njihove strane nismo videli nikakavu spremnost za rešavanje problema – rekao je Ljajić.

On je podsetio da je bio spreman da u petak, 2. marta ide u Skoplje, kao i juče, kako bi se sa predstavnicima makedonske vlasti rešio spor povodom necarinskih barijera za uvoz brašna u Makedoniju.

Dodao je da neće da ide u Skoplje sve dok ne bude čuo konkretan predlog o kom može da se razgovara.

Vlasti u Skoplju su pre dve nedelje odlučila da se brašno iz Srbije može uvesti samo bez akciznih markica koje se dobijaju u Makedoniji posle fitosanitarnih pregleda, što, kako tvrde izvoznici, može da traje i mesec dana. Zbog toga izvoznici bražna iz Srbije mesečno gube oko 200.000 evra.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/javanews_al

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter