Izvor:
19.03.2018 u 18:49
0

RHMZ RS: Raste nivo reka u severnim i zapadnim delovima Srpske!

Usled obilnih padavina u poslednja 24 časa u severnim i zapadnim delovima Republike Srpske vodostaji reka su u porastu sa tendencijom rasta, saopšteno je uz Republičkog hidrometorološkog zavoda RS.

U Kozarskoj Dubici u Lošiku došlo je do odrona dela nasipa uz reku Moštanicu na ušću u Unu. Zasedao je Krizni štab, proglašena je vanredna situacija, a sve raspoložive ekipe rade na sanaciji klizišta. Prema rečima načelnika opštine Radenka Reljića, ukoliko nasip u potpunosti pukne, postoji realna opasnost od izlivanja reke u grad. Reljić je apelovao na sve nadležne institucije da hitno intervenišu svim raspoloživim sredstvima na ovom području.

Sava je u Srpcu prešla kotu vanredne odbrane od poplava za 25 centimetara i vodostaj je u 8.00 časova iznosio 965 centimetara.

Nadležne službe uspele su da privremeno saniraju nasip ispod kojeg je voda prodrla u branjeno područje.

U nebranjenom delu opštine više hiljada hektara oranica je pod vodom, kao i neka domaćinstva u Gaju, Bajincima i Kobašima.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed obići će ugrožena područja u Srpcu i Gradišci. Upućena je i Specijalizovana jedinica Republičke uprave civilne zaštite sa pumpama velikog kapaciteta. U Prijedoru je protekle noći došlo do pada vodostaja reke Sane, koji je jutros 420 centimetara, saopšteno je gradskog Odseka civilne zaštite. U ovom gradu su i dalje na stazi mere redovne odbrane od poplava, a tokom dana zasedaće Štab za vanredne situacije.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter