Izvor:
01.05.2018 u 18:21
0

PLENKOVIĆ PORUČIO SRBIJI: Nismo isti, nismo bili i nećemo biti! Mi kažemo: BOGU HVALA ŠTO JE TAKO!

Hrvatski premijer Andrej Plenković smatra da reč "rat" nije dobro koristiti na bilo koji način – diplomatski ili drugi, te Srbiji poručio da, kako je rekao, nismo isti u ovoj priči, nismo ni bili i nećemo ni biti u budućnosti.

Plenković je komentarisao novinarima izjavu srpskog šefa diplomatije, Ivice Dačića, da "ako Hrvatska želi diplomatski rat, dobiće diplomatski rat", ocenivši da "to nije retorika koju treba koristiti".

– Koristenje reči rat, bilo da je diplomatski ili drugi, nije dobar – rekao je Plenković, koji tvrdi da "niko iz Hrvatske nije davao izjave kao što je davao (srpski ministar odbrane Aleksandar) Vulin", prenose mediji

Hrvatski premijer kaže i da niko iz Sabora nije oskrnavio srpsku zastavu i tvrdi da to "nije ni moguće".

– Varijanta da smo jednaki ne stoji. Nismo u ovoj priči isti, nismo bili ni 90-ih, a nećemo biti ni u budućnosti – kazao je Plenković i dodao da je Hrvatska "svoje poteze jasno povukla".

Plenković je, nakon slavljeničkog obeležavanja vojno-policijske akcije Bljesak u Okučanima, u kojoj je pre 23 godine iz zapadne Slavonije proterano više hiljada Srba, a gotovo 1.000 ubijeno ili nestalo, rekao da sa predsednicom Hrvtske još nije razgovarao o recipročnim merama prema Srbiji, nakon što je Beograd potpredsednika vlade i ministra odbrane Damira Krstičevića, proglasio nepoželjnim.

– Kada smo mi kao vlada koristili odnose sa Srbijom kao argument u unutrašnje-političkom prepucavanju? – zapitao je Plenković, uz opasku upućenu novinarima da se "toga ne mogu setiti".

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter