20°C

Beograd

VRDOLJAK U KNINU: Sa Srbijom se nećemo složiti oko Oluje NIKADA!

Hrvatska i Srbija se ni danas ni sutra neće složiti šta Oluja znači za Zagreb, a šta za Beograd, ali ćemo se složiti šta je sutra budućnost dveju država, rekao je danas u Kninu predsednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Vrdoljak je, inače, jedini od čelnika iz Narodne koalicije, okupljene oko SDP Zorana Milanovića, koji je došao u Knin na proslavu 21. godišnjice od vojno-policijske akcije Oluja tokom koje je iz Hrvatske proterano najmanje 250.000 Srba, više od hiljadu ih je ubijeno, a više od 800 se i danas vodi kao nestalo.

- Mislim da je to jedna tradicija dizanja tenzija između Hrvatske i Srbije pre Oluje, mi se ni danas ni sutra nećemo složiti šta je Oluja u Hrvatskoj i Srbiji, ali ćemo se složiti šta je sutra budućnost Hrvatske i Srbije. Ja bih voleo s njima da pričam. Oni neće dirati naš stav o Oluji, a za njihov baš nisam zainteresovan - kazao je Vrdoljak za regionalnu N1TV.

Vrdoljak kaže da Milanović nije izostao sa centralne svečanosti u Kninu iz straha da će biti izviždan.

- Ostavimo to. Šta dobijaju oni koji zvižde hrvatskim zvaničnicima - upitao je Vrdoljak koji smatra da sve žrtve rata treba izjednačiti s poginulima.

Tanjug
Foto: Twitter/ Kamenjar.com

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar