Izvor:
02.05.2018 u 23:03
0

Hrvatska: Nema povlačenja ambasadora iz Beograda!

Nakon konsultacija predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, predsednika Vlade Andreja Plenkovića i šefice diplomatije Marije Pejčinović Burić, odlučeno je da Zagreb neće ići u dalje zaoštravanje odnosa sa Beogradom, nakon što je ministar odbrane Damir Krstičević proglašen nepoželjnom osobom u Srbiji.

Nema govora o povlačenju hrvatskog ambasadora iz Beograda.

Takva odluka je doneta nakon današnjih konsultacija premijera i ministarke spoljnih poslova, ali i jučerašnjeg susreta premijera s predsednicom u Okučanima.

Ali, to ipak ne znači da će Hrvatska vlada ostati dužna Srbiji. Iz Vlade kažu da će odgovarati na provokacije i neistine, poput izjave Ivice Dačića da je Hrvatska bila na strani Hitlera.

Podsetimo, Vlada Srbije je na sednici prošle nedelje odlučila da hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević do daljeg nije dobrodošao u Srbiju.

To je, kako su poručili, mera reciprociteta Beograda odnosno odgovor na notu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske o zabrani ulaska ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u tu državu.

n1info.rs
Foto: wikimedia commons

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter