Izvor:
23.05.2018 u 21:13
0

HIT VEST IZ SKOPLJA: Napiješ se u kafani i dobiješ besplatan vaučer za taksi!

Grad Skoplje, Republički savet za bezbednost saobraćaja, Sindikat auto-moto Makedonije i 30 restorana u Skoplju pokreću kampanju "Vozimo odgovorno", koja će motivisati vozače da ne piju. Gosti u kafićima uz narudžbinu online prijave primaće vaučere u iznosu od 100 denara.

Novac za vaučere koje primaju pijani gosti će obezbediti kafić koji je uključen u ovaj projekat.

– Broj pijanih vozača u Skoplju je zabrinjavajući. Prošlog vikenda, čak 500 vozača je uhvaćeno kako vozi pod uticajem alkohola. Sa takvim brojkama, uopšte nije čudno da smo na dnu evropske liste po bezbednosti. Cilj ove kampanje je da poveća svest građana da upravljaju vozilima odgovorno, izbegavaju vožnju pod uticajem alkohola, i da ne ugroze život drugih učesnika u saobraćaju. Građani Skoplja moraju zaboraviti na svoja vozila kada konzumiraju alkohol. Javni prevoz radi do kasno u noć, cene taksi usluga su relativno jeftine u poređenju sa drugim gradovima, a sada nudimo i mogućnost besplatnog taksija – rekao je gradonačelnik Petre Šilegov.

Portparol AMSM-a, Rosana Jankov, rekla je da se Makedonija ovim i nizom narednih kampanja zemlje pridružuje globalnoj kampanji za bezbednu vožnju i smanjenje broja žrtava u saobraćajnim nesrećama.

– Na globalnom nivou, 3.500 ljudi dnevno umire od posledica saobraćajnih nesreća. Pozivamo građane da iskoriste ovu priliku i nadam se da će se kampanji pridružiti veći broj ugostitelja – rekla je Rosana Jankov.

sdk.mk
Foto: Twitter/KatarinaKom

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter