Izvor:
05.06.2018 u 13:55
0

SEBASTIJAN KURC: Smanjiti troškove EU!

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc smatra da bi trebalo smanjiti troškove EU, i s tim u vezi predlaže da Evropska komisija bude manja.

"Smatram, ako zelimo da štedimo u Evropi, onda i Brisel mora da vodi svojim primerom i smanji troškove administarcije", rekao je Kurc u izjavi nemačkom dnevniku Velt.

Prema njegovim rečima, broj evropskih komesara trebalo da se smanji sa sadašnjih 28 na 18, i založio se za princip rotacije.

To, prema njegovim rečima, ne bi vodilo samo ka uštedama već bi Evropska komisija bila efikasnija i usredsređenija.

Takođe, Kurc je zatražio da se prekine sa "glupom praksom" dvostrukog sedišta Evropskog parlamenta, koji zaseda u Strazburu i Briselu.

Austrijska vlada je jedan od najvećih kritičara predloga novog budžeta EU, koji je Evropska komisija izradila za period 2021-2027. godine i najavila je da, nakon Bregzita, ne želi da uplaćuje veća sredstva u briselsku kasu.

Kurc smatra da je neprihvatljivo da Austrija uplaćuje 1,114 odsto BDP-a u budžet EU i poručuje da zvaničan Beč nije prihvatljivo ništa što prelazi jedan odsto BDP.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter