Izvor:
06.06.2018 u 17:03
0

SRPSKA LISTA: „EU da objasni skandaloznu izjavu Apostolove“!

Srpska lista očekuje da Evropska unija i Federika Mogerini hitno razjasne skandaloznu izjavu šefice Kancelarije EU na Kosovu i Metohiji Natalije Apostolove da napadi na Srbe počinju da izgledaju kao vraćanje ''''milo za drago'''', izjavio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

On je, takođe, najavio da će se Srpska lista obratiti vlastima u Beogradu i predsedniku Aleksandru Vučiću sa molbom da obave konsultacije i zajedno definišu naredne korake.

''''Ovo je strašan udarac koji remeti sve ono u šta smo uložili mnogo truda verujući da možemo da normalizujemo odnose'''', rekao je Rakić za Pink TV.

On je istakao da Srpska lista ulaže napore da održi mir na KiM i pozvao predstavnike Međunarodne zajednice da pronađu i kazne počinioce napada na Srbe na KiM, a ne samo da ih osuđuju.

Rakić tvrdi da Albance briselski dijalog ne zanima, kao i da nemaju nameru da razgovaraju o Zajednici srpskih opština, a kamoli o njenom formiranju.

Šefica Kancelarije EU na Kosovu i Metohiji Natalija Apostolova izjavila je za briselski portal Euraktiv da su etnički incidenti na tom prostoru proteklih meseci "zabrinjavajući" i da počinju da izgledaju kao vraćanje "milo za drago".

tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreen, twitter@apostolovaEU

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter