Izvor:
11.06.2018 u 22:15
0

Dačić spušta loptu: „Srbija i Hrvatska da gledaju napred“!

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Splitu da Srbija i Hrvatska treba da gledaju napred i da rešavaju sve probleme koji postoje iz prošlosti, iako ne moraju ni da se oko svega slažu, niti da se vole.

"Moramo da gledamo napred jer idemo napred, kola se voze unapred, možemo i unazad, ali ne znam dokle ćemo stići", rekao je Dačić novinarima u Splitu, gde učestvuje na godišnjem sastanku ministara inostranih poslova država članica Centralno-evropske inicijative.

On je istakao da je u Split došao da pokaže želju Srbije da ima dobre odnose sa Hrvatskom.

"Napravili smo nešto dobro, a to je da smo zajednički prodali zgradu rezidencije u Njujorku i čekamo posetu predsednice Hrvatske", rekao je Dačić i napomenuo da poseta Kolinde Grabar Kitarović još nije zakazana, ali da jesu sastanci radnih grupa.

Upitan da li zna kada će se realizovati ta poseta Beogradu, ministar je rekao da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Grabar Kitarović o njenoj poseti razgovaralu prilikom prošle posete, kao i u Mostaru.

Međutim, kako je naveo, "stalno imamo neke događaje koji nas vraćaju unazad. Zato i kažem da želimo da idemo napred i da tražimo zajedničke interese".

"Ne moramo se oko svega slagati, ne moramo se ni voleti, ali smo sigurno bliži jedni drugima nego sa nekima sa kojima se nalazimo u evropskim integracijama", naglasio je Dačić.

tanjug.rs
Foto: Twitter/SRBDiplomacy, mfa.gov.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter