Izvor:
13.06.2018 u 08:26
0

KAPITULACIJA ZAEVA: Mickoski traži od makedonskog premijera razjašnjenje dogovora sa Atinom!

Lider opozicione VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, zatražio je od makedonskog premijera Zorana Zaeva da mu dostavi dogovor sa Grčkom o rešavanju spora oko imena.

Na pres konferenciji u sedištu te partije, Mickoski je rekao da "takav dogovor predstavlja prihvatanje svih grčkih stavova". On je sinoć dodao da, ako je Zaev prihvatio promenu Ustava i unutrašnju i spoljnu upotrebu novog imena, onda je to "kapitulacija Zaeva".

Prema rečima Mickoskog, Zaev je pokazao "nestabilnost, nedostojanstvenost i kontinuiranu promenljivost" sopstvenih ličnih stavova. Mickoski je ukazao da je Zaev na početku bio protiv promene Ustava, ali da je posle prihvatio geografsku odrednicu i reviziju Ustava.

Lider VMRO-DPMNE smatra da je Zaev "prošvercovao" rešenje, prikazujući novi naziv Republika Severna Makedonija kao epohalno rešenje.

Mickoski je zatražio od Zaeva da mu dostavi dogovor sa Atinom kao i njegovo razjašnjenje.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter