Izvor:
16.08.2016 u 14:22
0

DODIK O REFERENDUMU U REPUBLICI SRPSKOJ: „To je pitanje naših ŽIVOTA!“

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je u ponedeljak građane Srpske da izađu na referendum o Danu RS 25. septembra i istakao da se sve radi u skladu sa zakonima i demokratskim procedurama, te da međunarodna zajednica nema razloga za intervenciju.

Referendum o Danu Republike nije nikakav probni balon, kako smatra Bakir Izetbegović, to je pitanje našeg statusa i pitanje naših života. Niko ne može minimizirati na taj način referendum o Danu Republike – rekao je Dodik.

On je pozvao građane RS da izađu na referendum i, kako je naveo, tako pokažu opredeljenost u vezi sa Danom Republike i da se "suprotstave nastojanjima i umešanosti Bakira Izetbegovića, koji je umislio da može da određuje nama datum Republike Srpske i da odlučuje u ime nas", prenose banjalučki mediji.

Komentarišući Izetbegovićeve ocene u vezi sa 2018. godinom, Dodik je rekao da je to pitanje te godine i tada će se odlučivati o tome, ali u svakom slučaju Izetbegović nije taj koji će o tome odlučiti.

Stalno pozivanje međunarodne zajednice da ispunjava njihove želje govori tome da su oni naučili na instrumentalizaciju međunarodne zajednice protiv Srba i Republike Srpske, ali i to je vreme prošlo i mi smo preživeli i tu torturu – rekao je Dodik.

Predsednik RS je poručio da niko više ne može da nametne svoje stavove RS i da međunarodna zajednica nema razloga za intervenciju, napominjući i da nikakvo nametanje visokog predstavnika Valentina Incka i nikakve zabrane "ne dolaze u obzir".

Pozivam narod da izađe na referendum, čak i u uslovima ako bi Ustavni sud sramno, prema bilo kojoj osnovi, eventualno zabranio da izađemo na taj referendum – rekao je Dodik.

On je naglasio da će referendum biti održan 25. septembra, "svidelo se to kome ili ne u Sarajevu".

Predsednik SDA Bakir Izetbegović rekao je da referendum o danu Republike Srpske predstavlja probni balon za referendum o otcepljenju RS od BiH, te da u BiH ne može doći do mirnog niti bilo kakvog razlaza.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter