Izvor:
10.07.2018 u 13:55
0

Gnjilane: Kosovska policija pustila na slobodu sve privedene Srbe!

Petorica Srba koje je jutros uhapsila specijalna jedinica kosovske policije pušteni su odmah nakon saslušanja, javlja Koha ditore.

Pripadnici kosovske policije su, tokom operacije, sprovedene na nekoliko lokacija u regionu Gnjilana, uhapsili pet osoba, koje su nešto kasnije oslobođene, rekao je za KTV tužilac u Gnjilanu Jetiš Maljoku, a prenosi RTS.

Među uhapšenima su braća Aleksandar i Predrag Đordević iz sela Berivojce u Kosovskoj Kamenici, koji su pušteni na slobodu nakon što su dali izjave u policijskoj stanici u Kamenici. "Bili smo osumnjičeni da smo podrivali ustavni poredak Kosova i pretili srpskim pripadnicima Kosovskih bezbednosnih snaga. Mi smo to demantovali, a oni nisu pronašli ništa što bi nas teretilo, tako da smo pušteni kućama", rekao je za RTV Puls Aleksandar Đordević.

Kosovska policija je, ranije saopštila da su petorica Srba uhapšeni "pod osnovanom sumnjom da su uključeni u delatnosti protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova".

Odmah nakon hapšenja, direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić upozorio je vlasti u Prištini da "dijaloga neće biti dugo vremena" ukoliko petorica uhapšenih Srba ne budu pušteni, a taj stav Srbije u Londonu je evropskim zvaničnicima prenela i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Đurić je, na vanrednoj konferenciji za novinare, rekao da je kosovska policija uhapsila u opštini Gnjilane načelnika Kosovsko-pomoravskog okruga Radovana Stojkovića, direktora Filijale NSZ Jovana Denića, kao i Nenada Stojanovića, pripadnika Vojske Srbije, koji živi na KiM, a radi u Vranju. Takođe, uhapšeni su i braća Aleksandar i Predrag Đođević, jedan aktivni i jedan penzionisani pripadnik MUP.

"Napad je izvršen na brutalan način, po oprobanom scenariju albanskih ekstremista, potpuno suprotno svemu što je dogovoreno na poslednjem sastanaku Vučića i Federike Mogerini, kada je jasno i nedvosmisleno dogovoreno da se ovakve stvari neće dešavati, a Albanci preuzeli obavezu da će se prema našim ljudima ophoditi sa poštovanjem, što je prisustvom garantovala i Mogerini", rekao je Đurić.

Kako je rekao, petorica Srba su uhapšena zbog verbalnog delikta i to u trenutku kada se u Londonu sastaju premijeri regiona, da razgovaraju o miru. "Jedini njihov greh je što su se verbalno suprotstavili formiranju vojske Kosova", rekao je Đurić.

Kosovska policija je u saopštenju demantovala navode srpskih medija "da se sprovodi jedna policijska operacija protiv bivših pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS)". Operacija se nastavlja u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, ističe se u saopštenju kosovske policije.

b92.net
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter