ZAEV: Za Republiku Makedoniju nema alternative, izuzev ravnopravnog članstva u EU i NATO!

 

Makedonski premijer Zoran Zaev nije danas iskjučio mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora ukoliko je to, kako je rekao, neophodno za održavanje referenduma kojim bi trebalo da se potvrdi sporazum Atine i Skoplja o novom imenu i izmena Ustava. 

"Ako se dogovorimo da motivišemo građane da izađu na referendum kako bi on bio uspešan, sve opcije su otvorena pa i ova", rekao je Zaev, odgovarajući na pitanja novinara, preneli su makedonski mediji.

Zaev kaže da je u svakom slučaju vredno pažnje kad opozicija zahteva izbore.

Vanredne parlamentarne izbore traži najuticajnija makedonska opozicija VMRO-DPMNE, a lider te stranke Kristijan Mickoski je juče poručio - prvo izbori, pa NATO i EU.

Makedonija će, kako je rekao, postati članica NATO-a i EU kada se oslobodi političkih tranzicionista koji su zauzeli kancelarije u kabinete, a to je moguće samo kroz prevremene parlamentarne izbore.

Komentarišući navode da ruski biznismeni podrivaju Makedoniju, Zaev kaže o tome postoje policijski izveštaji.

" Govorim o onome što čujem i na osnovu izveštaja koje primam", rekao je premijer i dodao da je Makedonija mala zemlja koja želi prijateljstv sa svima, uključujući i Rusku Federacijom.

" Još jednom moramo potvrditi da za Republiku Makedoniju nema alternative, izuzev ravnopravnog članstva u EU i NATO. Sa te tačke gledišta, uvek ćemo imati određenu pažnju i stvarno nećemo dopustiti mešanje stranih faktora u međunarodne sporazume, deklaracije, rezolucije koje se rimenjuju u Makedoniji|, rekao je Zaev.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ZhurnalMK

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live