Izvor:
05.08.2018 u 07:01
0

DRONOVIMA HTELI DA UBIJU MADURA: Pokušan atentat na predsednika Venecuele! (VIDEO)

Vojna parada u Venecueli iznenada je prekinuta u subotu nakon navodnog pokušaja atentata na predsednika Venecuele Nikolasa Madura tokom njegovog obraćanja naciji.

Na video-snimku se vidi kako Maduro drži govor kada su on i oni oko njega pogledali u nebo, a učesnici vojnih demonstracija počeli da beže sa lica mesta, navode venecuelanski mediji pozivajući se na snimak.

Kako navodi televizija NTN24, pokušaj atentata na Madura navodno je izvršen uz pomoć bespilotne letelice pune eksploziva C-4.

Međutim, pokušaj atentata na venecuelanskog predsednika je propao, izjavio je za Sputnjik izvor u Karakasu.

Jeste, atentat se po svoj prilici dogodio, ali je bio neuspešan", rekao je izvor.

Prema izveštajima lokalnih medija, Maduro nije povređen i evakuisan je sa lica mesta. Agencija Rojters navodi da je povređeno najmanje sedam vojnika nacionalne garde.

Lokalna policija oborila je dron koji je izveo napad na zvaničnike.

Prema rečima ministra za informisanje Venecuele, napad tokom vojne parade nije izvršio jedan, već nekoliko dronova navodno opremljenim eksplozivom.

Maduro je kasnije za pripremu neuspešnog atentata optužio desničarske snage u saradnji sa kolumbijskim desničarima i predsednikom Santosom. On je takođe rekao da neki od organizatora žive na Floridi i zatražio od američkog predsednika Donalda Trampa pomoć u borbi protiv ovih "terorističkih grupa“.

​Maduro je otkrio i neke detalje o neuspešnom atentatu. "Nasuprot mene eksplodirala je bespilotna letelica", rekao je šef države.

Prema njegovim rečima, on je prvo smatrao da je u pitanju eksplozija pirotehnike za kraj svečanog događaja, ali zatim se odmah desila i druga eksplozija, nakon čega je počela operacija njegove zaštite i evakuacije. Maduro i članovi najvišeg rukovodstva zemlje nisu povređeni.

Lider Venecuela je dodao da je tokom incidenta ostao miran, jer "potpuno veruje narodu i oružanim snagama". "I mene štiti Bog, zbog toga sam živ i pobeđujem“, istakao je Maduro.

On je naveo da je nekoliko učesnika pokušaja atentata pritvoreno.

Kurir.rs
Foto: Youtube-printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter