Izvor:
05.08.2018 u 12:05
0

SKOT OTKRIO ŠTA TRAMP MISLI O PROBLEMU KOSOVA!

Skot smatra da rešavanje problema Kosova traži hrabre lidere i spremnost na kreativna rešenja.

Vašington je spreman da pomogne dvema stranama, ali će se o eventualnom sporazumu Beograda i Prištine izjasniti tek kada ga bude video, kaže ambasador SAD Kajl Skot.

Ambasador SAD ne očekuje da će administracija predsednika Donalda Trampa drastično promeniti stav Vašingtona o statusu Kosova.

On je u razgovoru za Radio Beograd ukazao da se interesi Amerike ne menjaju od predsednika do predsednika i da cilj ostaje mir i stabilnost na Balkanu, kao i transformacija ka demokratiji i jačanje ekonomskih odnosa.

Prema njegovim rečima, SAD smatraju da bez normalizacije odnosa i dugoročnog sporazuma između Beograda i Prištine nema stabilnosti i napretka Zapadnog Balkana.

Ističe i da rešavanje problema Kosova traži hrabre lidere i spremnost na kreativna rešenja.

Američka ruka je pružena Srbiji, a na Srbiji je da je prihvati, zaključio je ambasador.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter