Izvor:
05.08.2018 u 13:59
0

NAJVEĆI ŠUMSKI POŽARI U KALIFORNIJI ODNOSE SVE VIŠE ŽIVOTA: Vatra guta sve pred sobom, ljudi beže pred vatrenom stihijom!

Veliki požari u Kalifornijii odneli su i sedmi život, saopštili su danas zvaničnici. Poslednja žrtva požara je radnik elektrodistribucije, navode strani mediji, dodajući da za sada nisu poznati detalji.

Još nekoliko hiljada stanovnika planinskih predela evakuisano je zbog najvećih šumskih požara na severu Kalifornije, dok se umorni vatrogasci hvataju u koštac sa udarima vetra koji im otežavaju rad.

Požar u kompleksu Mendosino u petak je dodatno dobio na razmerama, uništivši 62.000 hektara – što je oko polovina Los Anđelsa – primoravši oko 16.000 stanovnika da beže pred vatrenom stihijom, koja je progutala 88 građevinskih objekata 150 kilometara severno od San Francuska, saopštilo je Ministarstvo za šumarstvo i zaštitu od požara.

Obim ovog požara veći je čak od razmera požara Ker, koji besni 160 kilometara prema severoistoku.

– Ovi požari su jednostavno nepredvidivi i izuzetno opasni. Oni ubijaju, to su ubice. Prolaze kroz vas, oko vas su, iznad vas su – kaže zamenik šefa kalifornijske vatrogasne službe Skot Meklin.

U Kaliforniji se protiv požara bore vatrogasci iz 16 američkih država, a četiri vatrogasca su u toj borbi izgubila život.

Nacionalna meteorološka služba izdala je crveno upozorenje za sever Kalifornije na opasne vremenske uslove do večeras, saopštivši da kroz taj region prolazi niz suvih sistema niskog vazdušnog pritiska s veoma snažnim vetrovima, koji bi male požare ili čak samo varnice mogli da pretvore u buktinje.

Izvor: Blic.rs
Foto: Twitter/Volim Podgoricu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter