Izvor:
08.08.2018 u 06:26
0

CARINSKI RAT SE ZAHUKTAVA: Tramp zapretio carinama na sve što stigne iz Kine!

Predsednik SAD Donald Tramp zapretio je carinama na sve što stigne iz Kine, a najnoviji paket predviđa carine od 25 odsto na novu količinu robe uvezenu iz Kine, vrednu 16 milijardi dolara.

Kako javljaju svetske novinske agencije, naplata carina počinje 23. avgusta na prizvode sa novog spiska kao što su parne mašine i nosači velikih konstrukcija, zgrada ili mostova.

Nove carine su dodatak ranije uvedenim, 6. jula, u visini od 25 procenata na kinesku robu vrednosti 34 milijarde dolara. Administracija američkog predsednika Donalda Trampa namerava da uvede carine na kinesku robu ukupne vrednosti 200 milijardi dolara.

U carinskom ratu dve najveće svetske ekonomije Kina je uzvratila istom merom – tako što je i ona povećala carine na američku robu.

Predsednik Tramp je zapretio carinama na praktično sve što Kina prodaje Sjedinjenim Američkim Državama. Uvoz kineske robe i usluga u SAD prošle godine dostigao je vrednost od oko 524 milijarde dolara, podseća američka agencija.

Dve najveće svetske ekonomije su u trgovinskim sporu zbog optužbi Vašingtona da Kina koristi "predatorsku taktiku" u pokušaju da od SAD preuzme tehnološku nadmoć, putem sajber krađe i zahteva da američke kompanije obelodane svoje trgovinske tajne u zamenu za pristup kineskom tržištu.

Izvor: Kurir
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter