Izvor:
13.08.2018 u 20:38
0

NOVI POTRESI NA ALJASCI: Zabeležena dva najveća zemljotresa koja su ikad pogodila Nort Sloup!

Dva zemljotresa jačine 6,4 i 6,0 po Rihteru, pogodila su danas Nort Sloup na Aljasci, ali tom prilikom nije naneta materijalna šteta.

Kako se navodi, radi se o dva najveća zemljotresa koja su pogodila tu oblast, a dogodila su se u razmaku od svega nekoliko sati, prenosi AP.

Prvi zemljotres jačine 6,4 stepena dogodio se u ranim jutarnjim satima oko 551 kilometar severoistočno od Ferbenksa, sa epicentrom u planinama Bruk rendžu, a drugi zemljotres dogodio se šest sati kasnije.

Kako se navodi, Nort Sloup je poznat po nafti koja se izvlači i izvozi iz države, zbog čega su naučnici odmah počeli da istražuju da li je potrese uzrokovala indukovana seizmičnost.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter