Izvor:
15.08.2018 u 07:37
0

PUTIN PORUČIO KIMU: Spreman sam da se lično sastanem s vama!

Predsednik Rusije Vladimir Putin poslao je severnokorejskom lideru Kimu Džong-unu u telegram čestitke povodom Dana oslobođenja, koji danas slave obe Koreje

"Uveravam vas da sam spreman da se sastanem sa vama u bliskoj budućnosti i razgovaram o gorućim pitanjima bilateralnih odnosa i važnim regionalnim problemima", poručio je ruski predsednik u telegramu Kimu.

Putin je takođe naglasio da odnosi između te dve zemlje nastavljaju da se odvijaju u "prijateljskom i konstruktivnom maniru". On je, kako se navodi, izrazio nadu da će Moskva i Pjongjang "istrajno razvijati saradnju na međusobnu korist, uključujući u to i implementaciju trojakog programa koji uključuje Rusiju, Severnu Koreju i Južnu Koreju".

Prethodno je Putin pozvao Kima da poseti Rusiju i nagovestio da bi gost mogao da učestvuje na Ekonomskom forumu istočnih zemalja u Vladivostoku u septembru ili da dođe u posetu odvojeno od tog događaja.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov početkom jula je kazao da bi Kim trebalo tek da potvrdi svoje učešće na forumu kao i sastanak sa Putinom.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter