Izvor:
16.08.2018 u 11:23
0

PANIKA U AUSTRALIJI, GORI NA HILJADE HEKTARA: Još je zima, a hara 85 požara! (VIDEO)

Najmanje tri kuće i više od 20 pomoćnih objekata, kao što su hangari, izgorelo je u oblastima obraslim u nisko rastinje u Novom Južnom Velsu, australijskoj saveznoj državi.

Državna vatrogasna služba saopštila je da se više od 800 vatrogasadca od juče bori sa 85 požara u u različitim područjima Novog Južnog Velsa. Najmanje 30 tih požara još nije pod kontrolom.

Požar blizu mesta Bemboka raširio se na više od 3.000 hektara, kažu vatrogasci i dodaju da su četvorica njihovih kolega povređena jer im se vozilo prevrnulo dok su se borili protiv vatrene stihije.

Požari u australijskom bušu, kako na tom kontinentu popularno zovu slabo naseljene oblasti obrasle gustim rastinjem, su retka pojava usred zime. Međutim, zvaničnik vatrogasne službe Ben Šepard kaže da nema naznaka da će se situacija brzo smiriti.

– Možemo da očekuemo da će se stvari vrlo polagano smirivati uz još 85 požara koji plamte širom države i uz vetrove koji se pojačavaju – kaže on i podseća da je u Novom Južnom Velsu sada suša, koja pogoduje širenju požara.

– Ne sećam se da sam ikad doživeo ovako brojne i raširene požare. Ako ne padne kiša, izgleda da će ovo biti najduža protivpožarna sezona – dodaje Šepard.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter