Izvor:
16.08.2018 u 14:58
0

NEMAČKI AMBASADOR U PRIŠTINI: Stav Angele Merkel o granicama je jasan!

Ambasador Nemačke u Prištini Kristijan Held rekao je danas da je nemačka kancelarka Angela Merkel bila jasna u svojim izjavama o korigovanju granica, jer je, prema njegovim rečima, to vreme prošlo zauvek.

On je to izjavio na konferenciji za medije, nakon potpisivanja Sporazuma sa Ministarstvom Finansija o stvaranju novih radnih mesta u poljoprivredi, koji iznosi 6.5 miliona evra.

"Mislim da je ovaj kontinent preživeo dosta što se tiče granica u prošlim vekovima. Dakle, pokušajmo da popravimo život građana, bilo koje nacionalnosti i da zaboravimo na razmenu granica. Mislim da je to već završeno pitanje za svagda", rekao je on.

Na pitanje o procedurama istrage ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, Held nije hteo da odgovori, rekavši da "je dobra tradicija da se ne govori o istragama koje su u toku".

Nemački ambasador je tokom ove konferencije govorio i o viznoj liberalizaciji za građane na KiM.

Rekao je da Nemačka pruža jasnu podršku liberalizaciji viza za Kosovo, ali nije želeo da prognozira datum kada će građani Kosova da putuju bez viza.

"Nadam se da će se liberalizacija viza desiti uskoro, što pre to bolje, ali ne bih rekao tačan datum jer je to proces koji ne mogu ja da kontrolišem", naveo je Held.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/NDL Editor

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter